El candidat a cap de Govern recorda que “amb la salut i les pensions no es pot jugar”

Autor:
Font: bon dia
Publicat el: 16 d'Abril de 2009

20090415 Jaume Bartumeu i Vicenç Alay es reuneixen amb els padrins de la Massana

El candidat a cap de Govern del PS, Jaume Bartumeu, i el cap de la llista territorial de la Massana, Vicenç Alay, van visitar ahir els padrins de la parròquia a la Casa Pairal per donar a conèixer les propostes polítiques del PS en matèria de protecció social i, en concret, els bene cis socials de què gaudirà la gent gran si els andorrans escullen, en les eleccions del dia 26, l’opció socialdemòcrata per governar els quatre anys vinents.

La proposta de l’Alternativa es basa en l’elaboració del pla integral d’atenció a la dependència, que promourà junt amb els comuns i que preveu atenció domiciliària a les persones dependents, així com suport en serveis de respir i formació a les persones que estan càrrec de gent dependent. En aquesta línia, Bartumeu, que va recordar que “amb la salut i les pensions no es pot jugar”, va destacar que “les nostres persones grans volen envellir a casa i el PS donarà resposta a les situacions de dependència i suport als cuidadors amb una atenció domiciliària”. “A més a més, garantirem l’accés als serveis de teleassistència, de centre de dia i de residència per a les persones grans”, va afegir.

Per la seva part, Alay, que va destacar que les polítiques de l’executiu liberal en aquest àmbit “han estat inexistents”, va recordar que aquesta legislatura “s’han aprovat les pensions mínimes de jubilació de la CASS i la pensió de solidaritat per a la gent gran, garantint els ingressos mínims  ns a arribar al llindar econòmic de precarietat, gràcies a dues propostes del PS”, fet que pel candidat socialdemòcrates evidencia “la diferència entre les polítiques socials liberals i les nostres”.

Altres propostes socialdemòcrates de protecció per a la gent gran són, per exemple, la garantia que, en arribar als 65 anys, les persones que perceben una pensió de solidaritat obtinguin una pensió de jubilació que sigui almenys igual a la que percebien i, en qualsevol cas, equivalent al salari mínim.

pdf