Bartumeu lamenta que CR vulgui ara copiar el programa de l’Alternativa

Autor: m. s.
Font: bon dia
Publicat el: 16 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va lamentar aquest dimecres, en el transcurs de la reunió pública celebrada a l’auditori del Palau de Gel de Canillo, que la Coalició Reformista vulgui ara copiar el programa dels socialdemòcrates.

En aquest sentit, Bartumeu, que es va mostrar sorprès de les afirmacions de Joan Gabriel de voler fer un gir de 180 graus respecte la política liberal i va destacar que potser és per això que el PLA “té aquests dies tancat Pintat sota clau”, va recordar que les 20 mesures d’aplicació immediata que proposa CR són les mateixes que Gabriel i el grup parlamentari liberal van rebutjar al Consell General i que havien plantejat els socialdemòcrates.

Així, Bartumeu, que va destacar que l’única formació que pot afrontar un canvi real amb garanties és el Partit Socialdemòcrata amb l’Alternativa, va demanar el suport de la ciutadania perquè si algu ha de tirar endavant aquestes propostes qui millor que qui les ha elaborat.

D’altra banda, Bartumeu, que es va mostrar disposat a acceptar l’oferiment de Gabriel de debatre sobre el model fiscal tot i que li va recordar que “convindria fer-ho abans del 26 d’abril”, va insistir en que la formació socialdemòcrata és la que millor representa a la societat del país, i va instar els electors a donar-los el vot tant a la candidatura nacional com a les parroquials.

Per la seva part, la número sis de la llista nacional, la canillenca Bibiana Rossa a qui li va tocar obrir la reunió, va destacar que les circumstàncies i la situació que viu actualment el país recorden molt a les existents l’any 1992, i va assegurar que precisament aquest és el motiu pel qual ha decidit tornar a tenir una participació política activa.

En aquesta línia, Rossa, que va lloar l’equip i el treball fet pels socialdemòcrates, va lamentar que durant els darrers catorze anys el país hagi estat en mans dels liberals i va reclamar l’empenta que va fer possible la Constitució, demanant als ciutadans que es posicionin al costat de la formació que té la voluntat i la capacitat de retornar la confiança en les institucions, i que no és altra que  el Partit Socialdemòcrata amb l’Alternativa.

Així, Rossa, que va lamentar que actualment s’estigui “malbaratant” la única indústria que hi ha al país com és el turisme i es va queixar que a Canillo s’estiguin venent mitges pensions a 9 euros, va refermar el compromís dels socialdemòcrates a tirar endavant la constitució ecòmica pendent i a fer-ho “escoltant” a tots els ciutadans.

De la seva banda, la cap de llista de la territorial de Canillo, Judith Salazar, va exposar algunes de les propostes programàtiques relacionades amb la reforma fiscal, l’agricultura i el medi ambient.

Així, Salazar va explicar que el PS es fixa l’objectiu de recolzar les activitats agrícoles i ramaderes, sectors que, segons va indicar, s’han de desenvolupar cap a la qualitat i la seguretat alimentària.

A la vegada, la cap de llista va valorar les dificultats que presenta l’activitat agropecuària a les àrees de muntanya, motiu pel qual va exposar la voluntat política del PS d’oferir ajuts públics, a través de diversos instruments, a favor del manteniment d’aquest sector econòmic, important també pel seu paper decisiu en la conservació del paisatge natural i, per tant, per a la imatge turística del país.

pdf