La campanya més curta de la història

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 14 d'Abril de 2009

Després d’unes intenses setmanes de precampanya, la tradicional penjada de cartells donarà avui el tret de sortida a la que serà la campanya electoral més curta de la història política del país, i a la vegada la corresponent als comicis més incerts i oberts.

I és que no es pot obviar que les eleccions arriben en un moment clau per a Andorra, clarament marcat, al marge de l’esgotament del model seguit els darrers catorze anys, per la situació de crisi econòmica, de la qual encara no es veu la sortida, i perquè, forçat una mica per les pressions dels nostres veïns, ha arribat l’hora que el país defi neixi d’una vegada per totes el seu model fi scal i resolgui l’encaix amb Europa. Es tracta sens dubte d’uns comicis que marcaran bona part del futur, tant el més immediat com a mitjà termini, del país i que seran claus per determinar si Andorra surt reforçada o no de la situació en què es troba. La importància d’aquestes eleccions s’ha posat de manifest amb la intensa precampanya que han portat a terme les diferents formacions, que amb alguna actuació determinada han arribat a confondre l’elector i tot, ja que s’ha donat la sensació que malgrat no ser ofi cial ja s’estava en plena campanya.

No obstant, i més enllà dels retrets, els fets i els que vindran aquests dies, cal esperar que sigui quin sigui el resultat que deparin les urnes el 26 d’abril vinent, els futurs consellers generals i el Govern resultant sabran interpretar la difícil situació per la qual passa el país i buscar les fórmules més idònies per posar-hi remei. Cal ara més que mai que l’interès de país estigui per damunt de l’interès d’arribar o mantenir-se al Govern. Toca aquests dies confrontar projectes i propostes, i com sempre serà el ciutadà qui tindrà l’última paraula. No obstant, cal que el 27 d’abril els nostres polítics sàpiguen interpretar correctament allò que dirà el dia abans la ciutadania.

pdf3.jpg