Comunicat de premsa relatiu a la trobada amb els joves d’AINA

Autor:
Font:
Publicat el: 10 d'Abril de 2009

20090410aina

Bartumeu dialoga amb els joves d’Aina

El candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha visitat aquest matí la casa de colònies Aina, de Canillo, on ha compartit una estona amb mossèn Ramon, fundador del projecte, i el grup de monitors que aquests dies estan preparant les colònies del proper estiu. A la borda de Meritxell, el líder socialdemòcrata ha dialogat amb els joves, responent les qüestions que li han formulat i prenent nota de les inquietuds que li han manifestat.

Jaume Bartumeu ha manifestat que comparteix, des de la socialdemocràcia, els valors que els monitors defensen des de l’educació en el lleure i ha indicat que aplaudeix la tasca voluntària que realitzen a favor de la solidaritat, la igualtat o la sostenibilitat. Per a Bartumeu és important generar consciència de país, des de l’educació, col•laborant amb entitats socials i culturals, com Aina, que s’han de reforçar des del Govern.

De fet, el programa de l’Alternativa contempla com a repte permanent impulsar l’educació en valors des de totes les àrees i matèries, promovent el respecte als drets humans i a les formes democràtiques de convivència.

En la seva visita a la casa de colònies Aina, Jaume Bartumeu ha estat acompanyat per la candidatura territorial del Partit Socialdemòcrata a Canillo, encapçalada per Judith Salazar, i per la candidata nacional canillenca, Bibiana Rossa. Plegats, els monitors han plantejat a Bartumeu temes ben diversos, com el deute públic, el subsidi d’atur o la situació de la llengua catalana al país, per exemple. D’igual manera, li han exposat algunes de les necessitats que tenen com a joves i com a estudiants, quan es troben a l’estranger.

En aquest sentit, el candidat socialdemòcrata ha explicat la seva voluntat d’impulsar un acord d’associació amb Europa que, com ha dit als monitors, ha de permetre que els andorrans que vulguin estudiar fora del país no siguin tractats com a ciutadans de segona, i ha de facilitar que els joves puguin plantejar-se de desenvolupar la seva carrera professional a qualsevol punt de la Unió Europea.

Canillo, 10 d’abril del 2009