comunicat de premsa relatiu a la presentació de la campanya 2.0

Autor:
Font:
Publicat el: 8 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha presentat aquesta tarda les plataformes d’Internet del Partit Socialdemòcrata i l’Alternativa, que han estat modernitzades coincidint amb la campanya electoral i en consonància amb les propostes sobre noves tecnologies que inclou el programa.

El Partit Socialdemòcrata, juntament amb l’Alternativa, aposta per la investigació, la innovació i les noves tecnologies i considera punt clau d’aquestes polítiques la necessitat de generalitzar les tecnologies de la informació i la comunicació a tots els ciutadans i al teixit empresarial. El PS vol treballar per tal que tothom tingui accés a les noves tecnologies amb l’objectiu d’evitar la fractura digital i de potenciar una democràcia participativa.

Entre les propostes sobre aquesta matèria que ha avançat la candidatura del PS amb l’Alternativa hi trobem l’aprovació de la llei de la signatura digital per a agilitzar els tràmits administratius, la potenciació de la seguretat de les dades personals o l’adaptació de tots els portals web de l’administració a les normes que garanteixen el nivell més alt d’accessibilitat. De la mateixa manera, el programa de l’Alternativa recull la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació per afavorir l’accés a la cultura i al patrimoni, entre d’altres aspectes.

Jaume Bartumeu ha explicat les línies generals de les propostes sobre noves tecnologies en el marc d’una roda de premsa que s’ha retransmès en directe a través del canal de televisió que des d’ara inclou el web del Partit Socialdemòcrata; un canal que oferirà la difusió en directe i sobre demanda de totes les rodes de premsa i mítings de campanya. Aquesta és una de les novetats que ofereix la plataforma tecnològica web 2.0, composada de diversos portals i plataformes en xarxa: www.psa.ad, www.jaumebartumeu.ad i www.alternativa.ad. Aquestes pàgines ofereixen articles i documents relacionats amb el partit i els candidats, l’agenda de tota l’activitat i també permetrà consultar el programa electoral a partir del dia 14.

Aquests tres portals, que ja han rebut més d’11.000 visites des del canvi d’imatge incorporat fa dues setmanes, mai no registren dades personals dels usuaris sense el seu consentiment. Per a la realització d’aquests webs s’ha emprat programari lliure; a més fan ús dels avantatges que ofereixen eines com Flickr, Youtube o Twitter.

Alguns dels objectius que se cerquen mitjançant aquests portals són els de fomentar la política participativa i la comunicació directa amb el ciutadà. D’aquí que la candidatura també disposi de diversos comptes al Facebook, com el de Jaume Bartumeu.

Andorra la Vella, 8 d’abril del 2009