El candidat de l’Alternativa vol construir un «edifici administratiu virtual que funcioni»

Autor: e.o.g.
Font: Més Andorra
Publicat el: 9 d'Abril de 2009

20090408apaag

L’Alternativa aposta per la innovació, i «un punt clau» és la generalització de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC) entre els ciutadans i el teixit empresarial. L’objectiu és el d’evitar la «fractura digital» i «potenciar una democràcia participativa».

En aquest sentit, el programa que presenta la formació socialdemòcrata en aquestes eleccions inclou la l’aprovació de la llei de la signatura digital, que ha de servir per arribar a l’objectiu: «Tenir un edifici administratiu virtual que funcioni». De fet, el desenvolupament i la implantació de la signatura digital permetrà el pagament on line, i per tant la majoria dels tràmits administratius es podran fer des de casa, tot i que el candidat Jaume Bartumeu no va especificar fins on arribaria l’e-administració.

Altres compromisos en aquest àmbit passen per la potenciació de la seguretat de les dades personals i l’adaptació de totes les webs de l’Administració pública a les normes que garanteixen el nivell més alt d’accessibilitat per fomentar així la relació entre Administració i ciutadania. En la protecció de dades, Bartumeu aposta per mantenir un «diàleg fluid» amb l’Agència de Protecció de Dades (Apda) i compartir la responsabilitat en aquesta matèria. Bartumeu també va avançar que volen democratitzar l’accés a internet. Per aconseguir-ho, proposen de modificar les tarifes de la banda ampla i fibra òptica. El candidat socialdemòcrata va recordar que el seu programa preveu l’eliminació del cànon, cosa que ja es traduirà en una reducció del cost. El que es persegueix és que «ningú es vegi castigat per algunes facturacions », va explicar el candidat socialdemòcrata. Jaume Bartumeu també va afegir que preveuen utilitzar les noves tecnologies per fomentar l’accés al patrimoni i la cultura.

El candidat de l’Alternativa va avançar aquests punts del seu programa durant la presentació de la nova imatge de les pàgines web del Partit Socialdemòcrata. El més destacable és la posada en marxa d’un canal de televisió per internet, a través del qual es podran seguir les rodes de premsa i mítings entre altres actes, on els ciutadans també podran participar. La plataforma web 2.0 està composta per diversos portals, on s’inclouen la pàgina web del PS, la del candidat Jaume Bartumeu i la de l’Alternativa per a aquestes eleccions. Els responsables d’aquesta plataforma van explicar que des del canvi d’imatge, que es va realitzar fa un parell de setmanes, el conjunt de portals havien rebut més d’11.000 visites. Per a la realització de les pàgines web i dels blocs s’ha utilitzat programari lliure i es complementen amb l’ús d’altres eines. L’objectiu és fomentar la participació activa i la comunicació amb els ciutadans.

pdf3.jpg