El PS vol abaratir el cost de l’accés a la xarxa de banda ampla

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 d'Abril de 2009

20090408roda-premsa-webs2

El cap de llista de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va desgranar ahir les propostes programàtiques de la formació en matèria d’accés a les noves tecnologies de la informació.

El líder socialdemòcrata va deixar clar que la formació “aposta per generalitzar l’accés de tota la població i el teixit empresarial” a aquests avenços, i per això va avançar que un dels objectius que es perseguirà si s’arriba a governar seria una rebaixa de les tarifes d’Andorra Telecom per “facilitar l’accés de les persones que tenen un menor pressupost”. El polític del PS va recordar que des de la seva formació sempre s’ha defensat la necessitat d’eliminar el cànon del 10 per cent que rep el Govern. També va recordar que la parapública “no té dèficit, sinó tot el contrari, i per tant es poden modificar els preus per accedir a la xarxa”.

Un altre punt on va voler incidir el dirigent socialdemòcrata és en la necessitat d’“agilitzar la llei de signatura digital i el seu desenvolupament reglamentari”, fet que ha de permetre impulsar que molts tràmits administratius es puguin fer directament des d’Internet. A més, el programa també inclou un reforçament de la protecció de les dades personals, que passaria, segons va indicar Bartumeu, per una col·laboració més estreta amb l’Agència de Protecció de Dades (APDA). En aquest sentit, el candidat a cap de Govern de L’Alternativa va afirmar que “això passa per un diàleg fluid i una voluntat de corresponsabilitat”, i va recordar, i a la vegada retreure al Govern, el cas de les fitxes de l’escola de Meritxell, en què, segons va dir, “l’executiu pràcticament es va convertir en un adversari de l’organisme”.

La formació presenta la nova imatge dels portals d’Internet

Bartumeu va presentar ahir la nova imatge dels portals d’Internet de la formació (www.psa.ad, www.alternativa.ad i www.jaumebartumeu.ad). El nou format de les pàgines vol afavorir la participació dels internautes i inclou un canal de televisió que emetrà en directe els actes i les rodes de premsa del partit.

pdf3.jpg