Bartumeu considera que el fet que Andorra sigui a la llista grisa no és «per felicitar-se’n»

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 6 d'Abril de 2009

Bartumeu va comentar que el fet que el G-20 establís que el Principat estava a l’anomenada llista grisa fosca significa que «Andorra roman, doncs, de facto a la mateixa llista que l’OCDE va establir l’any 2000, amb l’única diferència que aquella organització internacional recull el compromís d’Andorra d’avançar en l’intercanvi d’informació».

Segons va comentar, ara el Consell General haurà de fer una llei que «permeti l’intercanvi d’informació bancària a nivell administratiu entre Andorra i les administracions tributàries dels dos països veïns».

També va criticar el candidat de Coalició Reformista, Joan Gabriel, del qual va dir que «constato i alhora lamento que Joan Gabriel té un coneixement rudimentari del dossier. Mai es pot dir seriosament que podem sortir de la llista grisa fosca al proper mes de setembre si se sap –i si es presenta com a candidat per assumir el càrrec de cap de Govern ho hauria de saber– que a Andorra li caldrà haver signat abans acords d’intercanvi d’informació amb Europa, França i almenys deu països més». Bartumeu va realitzar aquestes declaracions durant una arrossada popular a la Massana organitzada per l’Alternativa en la qual van participar unes 700 persones.

pdf3.jpg