Bartumeu insta a una campanya centrada en temes “de país”

Autor: Marc rodríguez
Font: El periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Març de 2009

20090323 Jaume Bartumeu esmorzant amb la premsa

L’esmorzar del candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, amb la premsa, celebrat ahir al matí a l’Art Hotel de la capital, va servir al socialdemòcrata per desgranar alguns dels temes de l’actualitat política, però també per fer un clar avís a la resta de candidats a centrar el debat en clau nacional. “Ara toca parlar del país”, va expressar, recordant que “no estem a la segona volta de les comunals”, una afirmació originada pel perill que hi ha que certs candidats, segons el socialdemòcrata, intentin que el debat nacional parli de parròquies.

Durant la trobada informal, Bartumeu va reiterar la voluntat de realitzar, a més, un debat cara a cara amb el candidat de la Coalició Reformista (CR), Joan Gabriel, a la televisió pública, un ens que reformaria en cas d’arribar al Govern per tal d'”eliminar els comissaris polítics” que, segons ell, protagonitzen una “manipulació escandalosa”. De moment, Andorra 7 Ràdio i la Cadena Ser han sol·licitat poder emetre un debat entre els dos candidats, sense excloure altres debats a cinc.

Bartumeu va avançar que, de cara a la campanya i un cop les dates estiguin fixades, el PS convidarà companys de la Internacional Socialista per donar suport al projecte. Finalment, el socialdemòcrata va tornar a criticar la “gestió des de la irresponsabilitat” del cap de Govern en funcions, Albert Pintat, durant l’intent de resoldre la crisi diplomàtica amb França. Per cert, el PS descarta seguir parlant de Pintat, el qual “comença a formar part de la història d’Andorra”.

pdf3.jpg