Comunicat de premsa relatiu a la proposta d’un debat cara a cara amb Joan Gabriel

Autor: Oficina del Candidat
Font:
Publicat el: 22 de Març de 2009

Jaume Bartumeu torna a demanar un debat cara a cara amb el candidat liberal

Durant els darrers quatre anys els conservadors –PLA i CDA-Segle XXI– han tingut la majoria al Consell General.

Què han fet amb aquesta majoria?

Han encarat correctament la crisi financera i les relacions amb la Unió Europea?

Han abordat l’augment dels preus dels aliments i de l’habitatge?

Han lluitat contra les bosses de pobresa i les desigualtats?

És la societat andorrana més justa que fa quatre anys?

Han recolzat Joan Gabriel i Bernadeta Gaspà, amb els altres catorze consellers conservadors, les nostres iniciatives per acostar-nos a Europa i definir un nou model econòmic?

Totes aquestes preguntes, totes aquestes qüestions es tradueixen a dia d’avui en incerteses sobre el futur d’Andorra.

Mentre era candidat Albert Pintat, abans de marxar cap cot per la porta del darrera, s’havia negat a participar en el cara a cara proposat per Jaume Bartumeu.

A la vista de les candidatures presentades és ben evident que, a dia d’avui, només hi ha dos candidats que poden aspirar a governar Andorra el proper mes de maig: el candidat liberal Joan Gabriel i el candidat socialdemòcrata Jaume Bartumeu.

En aquesta perspectiva serà molt útil pels ciutadans i ciutadanes d’Andorra poder escoltar un debat cara a cara, projecte contra projecte, entre el candidat liberal i el candidat socialdemòcrata.

La ciutadania podrà fer-se així una idea de les propostes que plantegen les dues principals forces polítiques i de les aptituds per a governar que presenten ambdós candidats.

Andorra agrairà a ben segur aquesta confrontació democràtica abans de decidir l’orientació del seu vot.

Queda ben entès que la realització d’aquest debat cara a cara –que han demanat fins ara Andorra 7 Ràdio i la Cadena SER– no exclou pas altres debats amb la participació del conjunt de les forces polítiques que s’han presentat ales eleccions generals.

En aquesta línia Jaume Bartumeu manifesta que “… si el candidat Joan Gabriel es negués a aquest debat cara a cara tindria un comportament evasiu, adreçat a intentar dissimular la seva evident responsabilitat directa en la política del Govern d’Albert Pintat d’aquests quatre anys.”

Esperem doncs que el candidat del partit liberal acceptarà aquest debat democràtic i no s’aixoplugarà sobre el fet que la seva candidatura no disposi encara del programa que volen presentar als ciutadans tal i com han declarat aquesta setmana els candidats liberals Ladislau Baró (El Periòdic d’Andorra, dimecres, 18 de març pàg. 7) i Conxita Marsol en declaracions a Andorra 7 Ràdio el dijous 19 de març.

Així ho ha confirmat el Síndic en funcions i candidat liberal en declaracions efectuades des de París el mateix dijous passat. Hom constata així que el partit liberal, partit que ha governat Andorra els darrers quatre anys, a un mes de les eleccions encara no té programa.

En tot cas el candidat socialdemòcrata Jaume Bartumeu confirma públicament que ha reiterat tant a Andorra 7 Ràdio com a Cadena SER la seva disponibilitat per a participar en un debat cara a cara amb el candidat liberal Joan Gabriel.

Andorra la Vella, 22 de març del 2009

pdf1