SDP advoca per un pacte d’habitatge estratègic i global

Autor: CELINA CEDRO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 d'Octubre de 2023

Josep Roig, el president de Progressistes, va proposar establir un pacte per a l’habitatge obert a tots els sectors involucrats per programar una estratègia global que “faci front als desafiaments demogràfics i atengui les necessitats dels joves i els sectors més vulnerables”.

La formació política va titllar de “fracàs” les mesures realitzades fins ara des del Govern, ja que “el 67,3% de la població mostra preocupació sobre l’habitatge”, va explicar Roig, tot posant en relleu la xifra donada des de l’observatori. El president va criticar especialment el programa d’avals, “l’impacte del qual ha estat mínim”, va dir, i la flexibilització d’ajuts al lloguer, que va catalogar de “miratge”. Respecte a l’adquisició de propietats per part de Govern per convertir-les en lloguer assequible, va afirmar que és necessària, però que “arriba tard”.

El pacte proposat per Progressistes es basaria en quatre pilars: la regulació del preu del lloguer, amb una iniciativa d’aplicació immediata com l’establiment d’un topall en els augments de lloguer en la renovació de contracte que no superés el 15% de l’anterior, o la creació d’un índex de referència de preu de lloguer; l’augment de l’oferta de lloguer assequible; la flexibilització dels requisits per accedir a les ajudes de l’habitatge, i la promoció del creixement urbanístic sostenible.