Jaume Bartumeu ha participat a París en la conferència de suport a la llibertat d’Iran

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 23 de Juny de 2023

Jaume Bartumeu ha assistit a la conferència en suport a la llibertat a l’Iran, que s’ha celebrat a París aquest dijous 22 de juny, i a la qual també han participat l’exprimer ministre belga Guy Verhofstadt, l’exprimera ministra ucraïnesa Yulia Tymoshenko i l’exprimer ministre italià Matteo Renzi.

Maryam Rajavi, presidenta del Consell Nacional de la Resistència d’Iran (NCRI) ha obert la conferència, que ha estat moderada per Struan Stevenson, antic parlamentari europeu britànic (1999-2014), membre del Partit Conservador Escocès. Durant els seus mandats al parlament europeu fou president de l’intergrup d’amistat per la llibertat a l’Iran i actualment representa el Comitè Internacional de la Justícia (ISS) i és el president del Comitè de l’ISS per la protecció de la llibertat política a l’Iran.

En l’audiència hi havia una representació de les comunitats iranianes a l’exili.

La conferència volia reflexionar sobre el contingut de la carta oberta que va ser signada el passat mes de maig per més d’un centenar d’antics líders polítics governamentals d’arreu del món: 52 expresidents, 53 exprimers ministres i dos antics presidents de la Comissió Europea així com tres premis Nobels de la Pau.

També s’ha rebutjat la intervenció de l’actual règim iranià a l’Europa de l’est, en especial el subministrament a Rússia de drons que s’empren en la guerra contra Ucraïna.