SDP crearà equips per treballar sobre diferents temàtiques

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 19 de Juny de 2023

Progressistes SDP crearà equips temàtics per treballar sobre diferents aspectes. Així ho preveu la ponència presentada per la candidatura a la Comissió de Política Nacional del partit, liderada per Josep Roig, que el congrés extraordinari celebrat aquest cap de setmana ha aprovat i validat.

Concretament, el document considera “primordial” establir equips de treball per àrees com la d’habitatge, medi ambient i territori; economia i finances; afers socials; cultura i esports; o exteriors i UE. Aquestes comissions tindrien per missió, d’una banda organitzar trobades amb associacions i entitats que treballin en aquestes àrees, i de l’altra traslladar la informació obtinguda a la Comissió de Política Nacional a través de reunions mensuals o bimensuals amb la participació oberta als militants.

De manera semblant es vol que treballin els comitès locals, que “han de tenir un paper clau en el procés de convergència política i social cap a la refundació del centre-esquerre del nostre país”, tal com s’exposa en la ponència, i que és el principal objectiu que s’ha establert la nova direcció de Progressistes-SDP. S’entén que els comitès locals són els que tenen un contacte “més directe” amb afiliats i simpatitzants, així com amb associacions, entitats i ciutadania en general, i per això la ponència els encomana “la tasca no gens fàcil d’eixamplar la base de militants i simpatitzants, i de donar més visibilitat a la nostra formació”. La formació progressista interpreta que els resultats de les passades eleccions generals “van posar de manifest la importància que tenen els territoris en el repartiment d’escons”, i ara es vol corregir la situació actual, de “reduïda implantació” de la formació “en algunes parròquies”.

Es vol que aquests comitès locals tinguin “un contacte directe i sistemàtic” amb la Comissió de Política Nacional. Aquest contacte serviria per aportar “tota aquella informació necessària per a la presa de decisions, posicionaments o estratègies” que provingui de les parròquies i alhora transmetre els acords presos per la Comissió de Política Nacional o altres assumptes d’interès a la militància. Així es busca que “els afiliats se sentin més partícips”, assenyala el text de la ponència presentada per Josep Roig, nou president de Progressistes-SDP, i Aaron Comella, secretari d’organització.

Aquesta xarxa ha de ser la base també del moviment de convergència política i social que vol impulsar la formació política amb l’objectiu de refundar el centreesquerra del país. En aquest sentit, es volen estructurar plataformes o grups de reflexió en el que es puguin integrar associacions i entitats, però també persones independents que s’identifiquin amb un “programa de mínims, però prou potent i alternatiu com per poder-s’hi engrescar i completar”.