SDP creu que cal mantenir una alternativa a la “dreta elitista”

Autor: JOAN RAMON BAIGES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 5 d'Abril de 2023

L’executiva de Progressistes va constatar dilluns a la nit en una reunió que el sistema electoral ha permès una majoria absoluta “a qui només té el suport d’un terç dels votants”, que es tradueix en un “Govern liberal elitista sense que en discutim la legitimitat, ja que és el model que vam acceptar tots”.

Jaume Bartumeu, president de SDP, va remarcar que a partir d’ara al Consell General “hi haurà tres grups que sumen una majoria més àmplia però que discrepen de la política de DA i de Xavier Espot”. En al·lusió directa al cap de Govern, el polític progressista li va respondre que les “meves reflexions les faig quan jo considero oportú al marge del que pensi Espot”.

La comissió política nacional va analitzar els resultats de les eleccions de diumenge admetent que estan lluny dels que esperaven. Des d’un punt de vista territorial, van donar per fet que la presència de Concòrdia a la capital els ha fet mal, “però també la d’Andorra Endavant”. Segons Bartumeu, Elisa Muxella ha captat votant d’esquerres. “Com ha passat en altres països aquests electors canvien cap a l’extrema dreta que representa Carine Montaner”, va opinar.

SDP té a la vista un futur congrés nacional on s’ha de decidir una nova estratègia de cara a les eleccions comunals del desembre. El líder del partit va deixar clar que el pacte que s’ha tancat ara amb el PS no es trenca i que els comicis comunals són un altre partit. “Si tenim quelcom clar és que no pot desaparèixer a Andorra una alternativa socialdemòcrata a la dreta elitista”, va remarcar.

Bartumeu va apostar per revisar el missatge que arriba a la ciutadania i va assenyalar que “ens ha castigat també el plantejament de la campanya electoral”. Sobre el seu futur personal, el líder progressista va tornar a recordar que ell no era candidat “i no parlaré sobre si he de dimitir de res”.