PS SDP + donarà “guerra” pel canvi que Andorra “tant necessita”

Autor: VICTORIA GOMEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 23 de Febrer de 2023

Unes candidatures “solvents, amb gent preparada i amb moltes ganes de donar guerra a tots els territoris”. Així va definir ahir la cap de campanya de PS SDP +, Susanna Vela, les llistes amb les quals intentaran donar el cop definitiu que, el pròxim 2 d’abril, suposi el canvi que “Andorra tant necessita”. “És una oportunitat històrica. Per fi tenim l’aliança socialdemòcrata que demanaven els ciutadans i que està generant un efecte bola de neu al qual se suma cada dia més gent”, va afegir el candidat de la nacional, Pere López.

Aconseguir-ho, però, no serà fàcil. El líder per Andorra la Vella i exconseller general, Quim Miró, va assegurar que “si normalment ja costa presentar-se a una llista electoral, encara és més complicat quan es va contra l’establishment i el poder que ens malgoverna des de fa 12 anys”. 12 anys, va dir, “molt durs”, malgrat “la feina constructiva” que s’ha fet des de l’oposició i que, a parer de Vela, han servit per generar experiència i una ideologia consolidada que no deixa res a la “improvisació”.

Un a un, tots els candidats van anar desfilant per l’escenari de la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, que era gairebé plena i van reivindicar les seves particularitats. El més directe va ser el candidat d’Ordino, Jean Michel Armengol, que va reconèixer que a la parròquia sempre li toca fer “maniobres estranyes” per guanyar i que aquestes eleccions prenen més importància que mai. “Estem en un moment clau en la lluita contra Grifols i hem de convidar aquests senyors esquizofrènics a marxar”, va declarar, tot afegint que “cada vegada ens intenten vendre una moto més grossa”.

Qui també va parlar sense embuts va ser el cap de llista per Escales-Engordany, David Pérez, que va posicionar l’habitatge social com a principal cavall de batalla. Els altres candidats escaldencs també van fer valdre el bus gratuït, la geotèrmia natural i els equipaments administratius que acull la parròquia, com el Servei d’Immigració i d’Ocupació, que “o bé no estan ben gestionats o bé han quedat petits”, però “s’han d’optimitzar” perquè “no pot ser que les cues que s’hi generen cada dia surtin fins al carrer”. Per tot plegat, Pérez va avisar que “si el 2 d’abril no anem a votar, ens n’anem als collons”.

Els candidats d’Encamp, amb una “candidatura matriarcal”, van prometre una millor gestió de les estacions de muntanya, propostes per a Prada de Moles i més inversió perquè el Pas de la Casa no quedi aïllat de la resta del país, mentre que des de Sant Julià es van comprometre a “mesures que dinamitzin” la parròquia. Des de la Massana, el vial promès des del 2000 i que encara no ha arribat i “el maleït” heliport van ser els principals protagonistes. Canillo és l’única parròquia en la qual PS Progressistes + no té representació, però Vela va avançar que intentaran fer una reunió de poble perquè “els ciutadans sí que ens poden votar a la llista nacional”.

Per cloure, López es va mostrar convençut que aquestes eleccions no només “les podem guanyar”, sinó que “les guanyarem”, perquè “tenim projecte i sabem el país que volem”.