SDP alerta de la necessitat de sanejar els comptes públics

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Març de 2021

Progressistes-SDP alerta de la necessitat d’encaminar les finances públiques a mitjà termini. Segons van informar en un comunicat de premsa, durant el parlament inaugural de la reunió del Consell Nacional de la formació, el seu president, Jaume Bartumeu, va presentar una anàlisi de la situació actual, exposant que tant el deute públic com el dèficit «s’enfilaran aquest any a nivells difícils de suportar en condicions normals», i per aquest motiu, és necessari emprendre accions de forma immediata.

Durant la seva exposició, Bartumeu també va fer referència a «la necessitat de conèixer l’estat i la situació de la negociació amb la Unió Europea», i va insistir que «Mònaco té uns plantejaments molt diferents –i distants– d’Andorra i San Marino». Per aquest motiu, el president es va tornar a referir a l’Executiu, considerant que «esdevé urgent que el Govern deixi d’amagar els continguts de la negociació».

A la trobada, que es va celebrar en un doble format, presencial i telemàtic, fruit de les restriccions per la pandèmia, també es van tractar altres qüestions relatives al funcionament de la formació i la seva tasca.

D’una banda, es van desglossar i aprovar per unanimitat els comptes de la formació de l’exercici 2020, que presenten un romanent positiu de 10.468,65 euros i un ròssec deutor de 37.859,62 euros, derivat de la pòlissa de crèdit concertada per la campanya de les darreres eleccions general, l’any 2019.

Així mateix, les conselleres comunals Cristina Montolio i Meritxell Pujol, que exerceixen al Comú d’Ordino i al Comú d’Andorra la Vella respectivament, van exposar les seves actuacions i tasques en els equips de govern parroquials. Aquest exercici va derivar en un ampli debat sobre les fractures socials que la crisi actual està provocant, van apuntar des de la formació.

Per últim, el secretari d’organització, Josep Lluís Donsion, va presentar l’informe de les activitats dutes a terme per la Comissió Política Nacional, l’executiva del partit, durant el període març 2020- març 2021. En aquest sentit, Donsion va fer un esment especial a l’inici dels Tallers de Política el passat 27 de febrer, amb el taller dirigit per Delfí Roca, anomenat Les xarxes socials com a canals de relació política.

D’aquesta manera, el col·loqui posterior va permetre reforçar el plantejament inicial dels tallers que SDP vol impulsar. Així mateix, es va decidir que el pròxim Taller de Política es dedicarà a l’estudi de la situació de Mònaco, San Marino i Liechtenstein en comparació amb Andorra.