Progressistes-SDP exigeix al Govern que no amagui els continguts de la negociació amb la UE

Autor:
Font: ALTAVEU
Publicat el: 8 de Març de 2021

Progressistes-SDP exigeix al Govern que no amagui els continguts de la negociació per a l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) atès que té la certesa que Mònaco va per un costat, i Andorra i San Marino queden en un altre en el marc dels contactes que Brussel·les manté amb els tres petits estats. Aquesta és una de les qüestions que la formació presidida per l’excap de Govern Jaume Bartumeu va tractar en el marc del consell nacional de la formació.

La reunió, ateses les restriccions derivades de la pandèmia, s’ha celebtrat en un doble format: presencial i telemàtic. En el parlament d’obertura de la reunió, el president ha presentat una anàlisi de la situació actual i ha fet un esment especial en la necessitat de trobar un sender de sanejament de les finances públiques a mig termini. En aquest sentit Bartumeu també va explicar que el deute públic i el dèficit s’enfilaran aquest any a nivells difícils de suportar en condicions normals.

El líder progressista també va parlar de la necessitat de conèixer, tal i com s’ha dit, l’estat i la situació de la negociació amb la Unió Europea (UE) i va insistir molt que Mònaco té uns plantejaments molt diferents –i distants– d’Andorra i San Marino i que esdevé urgent que el Govern deixi d’amagar els continguts de la negociació.

El consell nacional progressista també va analitzar els comptes de la formació de l’exercici 2020, que van ser aprovats per unanimitat. El darrer exercici tancat presenta un ròssec positiu de 10.468,65 euros, mentre el partit arrossega un deute acumulat de 37.859,62 euros derivat de la pòlissa de crèdit concertada per la campanya de les eleccions generals del 2019.

Les conselleres del comú d’Ordino, Cristina Montolio, i del comú d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, van exposar davant els companys  les seves respectives actuacions en els equips de govern de les corporacions de les dues parròquies. També en el marc del consell nacional, i entre altres coses, es va dur a terme un ampli debat sobre les fractures socials que la crisi actual està provocant.