La policia vol que es prioritzi la reglamentació de la llei

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Març de 2009

BonDia

ANA/ M. M. 

Els agents del cos de la policia volen que el proper Govern prioritzi el desenvolupament reglamentari de la Llei de la policia.

Així ho van transmetre ahir els representants dels dos sindicats al candidat a cap de Govern de l’Alternativa i líder del Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, i al conseller general Esteve López, amb els quals es van trobar ahir al matí en una reunió que va servir per traslladar-los les preocupacions per “aspectes deficitaris en el cos”, segons va explicar López.

Segons el conseller general socialdemòcrata, els sindicats del cos de policia els van traslladar “la preocupació per la inseguretat jurídica” que crea als agents el fet que no s’hagi acabat de desplegar reglamentàriament la Llei de la policia de l’any 2004, tal com marca una de les disposicions finals del text.

En aquest sentit, el president del Sindicat Independent de Policia (SIPA), Cerni Obiols, que dimarts va encapçalar la primera assemblea del sindicat després de la constitució de la nova junta, va lamentar que “actualment tenim molts buits legals”. Obiols va argumentar que, tret d’un parell de normatives, falta per regular pràcticament tots els àmbits, com ara els reglaments de jornada laboral, especialitat i uniformitat.

Un altre dels aspectes que els representants del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) i del SIPA van plantejar a Bartumeu i López van ser “les necessitats del cos de policia en l’àmbit dels recursos humans” ja que, segons López, en determinats moments de l’any no tenen prou efectius per poder satisfer amb seguretat totes les feines que els són encomanades.

pdf1