Els sindicats estan «preocupats» perquè no s’ha acabat de desplegar la Llei de la Policia

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Març de 2009

Diari Mes Andorra  

ANA

Jaume Bartumeu i el conseller general Esteve López es van reunir amb representants dels sindicats de la Policia, el Sindicat de Policia (SIPA), i el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), que els van explicar les seves necessitats i preocupacions «sobre aspectes deficitaris del cos», segons López.

Segons va explicar el conseller socialdemòcrata, els sindicats del cos de Policia els van  traslladar durant la trobada «la preocupació per la inseguretat jurídica » que crea als agents el fet que no s’hagi acabat de desplegar reglamentàriament la Llei de la Policia de l’any 2004, segons marca una de les disposicions finals del text.

Un altre dels aspectes que els representants del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) i del Sindicat de Policia (SIPA) van plantejar és «les necessitats del cos de Policia en l’àmbit dels recursos humans» ja que, segons López, en determinats moments de l’any no tenen suficients efectius per poder satisfer amb seguretat totes les feines que els són encomanades.

I, finalment, un tercer aspecte que va destacar Esteve López de la trobada amb els sindicats policials va ser la formació, tant inicial com permanent, com creuen ells que han de funcionar.

Els socialdemòcrates van destacar la necessitat de tenir aquest tipus de diàleg permanent amb els agents sindicals «perquè les coses evolucionen de manera positiva pel bé del treballador i de l’empresa, en aquest cas l’Administració, i també l’administrat» i que «un futur govern socialdemòcrata abans de dur a terme qualsevol actuació el que farà serà escoltar els sindicats».

pdf3.jpg