Progressistes-SDP critica les relacions internacionals del Govern

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Març de 2021

Progressistes-SDP va manifestar ahir que «dissortadament hem de tornar a constatar la manca d’adequades relacions internacionals del Govern», que juga amb «l’opacitat i la improvisació».

A més van afegir que la lliçó a aprendre de la situació actual és que «hi ha feina pendent per reestructurar el nostre servei diplomàtic i tenir la capacitat de negociació internacional de la qual el Govern no disposa.

Així doncs, SDP va mostrar la seva preocupació i el seu descontentament per la «caòtica comunicació de l’Executiu» sobre la gestió de les vacunes. Segons la formació, «seguim igual que el passat mes de gener» respecte a una «incertesa per les evidents dificultats logístiques» que, segons els Progressistes, el Govern no ha anticipat ni programat.

A aquest fet es va afegir que creu que hi haurà una «manca de metges disponibles suficients» per a poder dur a terme les vacunacions amb la velocitat i la rapidesa que es requereix. Aquest fet els inquieta en el sentit que consideren que una vacunació voluntària, però el més massiva i generalitzada possible és la via més eficaç per a poder sortir de la pandèmia.

D’altra banda, la formació va voler constatar que la pandèmia s’ha convertit en un «drama humà» i que hi ha sectors sencers de l’economia andorrana que es troben aturats, joves sense joventut i gent gran amb por de morir.

Progressistes-SDP creu que les solucions han de ser buscades i dutes a terme amb sentit de responsabilitat i amb humanitat i, en aquest sentit, demanen al Govern «menys autosatisfacció propagandística i més suport a la societat civil».