SDP critica l’alarmisme amb el fons de jubilació clama solucions

Autor: M. P.
Font: BONDIA
Publicat el: 2 d'Octubre de 2020

Progressistes-SDP va tornar a mostrar ahir la seva preocupació per la situació del Fons de Reserva de  Jubilació (FRJ) de la CASS i va aprofitar per recriminar l’actitud mantinguda des del Govern i des de la CASS.

Després de repassar les últimes xifres que s’han fet públiques sobre la situació del fons, el secretari  d’organització, Josep Lluís Donsión, i la integrant de l’executiva del partit, Elisabet Zoppetti, van criticar l’alarmisme que es considera que s’està fent.

“No pots sortir ara, i menys en la situació que estem, a generar alarma social. El que necessitem és que se’ns diguin les solucions”, va remarcar Donsión, retraient també que “el problema no és nou” i que el president de la comissió gestora del FRJ, Jordi Cinca, era fins a l’any passat ministre de Finances, per tant “ha tingut vuit anys de mandat per estudiar una solució i no haver d’arribar aquí”.

Zoppetti, de la seva banda, va apuntar que “sembla” que s’està preparant el terreny “per augmentar les cotitzacions i allargar l’edat de jubilació”, però va posar en dubte que aquestes dues mesures “millorin els ingressos a la caixa de les pensions”.

Per això va instar el Govern que “si té un estudi, que el faci públic i que es vegi que pot ajudar”. Des del seu punt de vista, amb aquest posicionament, tan sols es fomenta la creació de plans de pensions privats “que no tothom es pot permetre” i es fica la por al cos als ciutadans.