SDP reclama «una política d’estat pel redreçament del país»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Juny de 2020

El partit extraparlamentari Progressistes-SDP va anunciar durant l’assemblea general per a una cinquantena de socis i simpatitzants la seva voluntat d’adherir-se a la Internacional Progressista, tal com ja havien apuntat a la premsa. L’objectiu és acostar Andorra amb l’àmbit progressista europeu.

Per altra banda, el president de la formació, Jaume Bartumeu, va aprofitar per fer balanç de les accions que s’han pres durant la crisi sanitària: del març al juny de 2020. D’aquesta manera, recordava la disposició del grup per «manifestar públicament el seu suport al conjunt d’actuacions que el Govern havia decidit dur a terme» tot i que ha seguit amb «una activitat intensa centrada en la situació institucional i econòmica, defensant la necessitat d’una política d’estat pel redreçament del país».

Des de la formació concretaven haver establert contacte amb el copríncep francès, el cap i excaps de Govern o el president de TerceraVia, entre d’altres d’internacionals. Finalment, a principis d’aquest mes de juny, explicava Bartumeu, es va fer pública una «crida per la reactivació econòmica, el redreçament i el progrés» en la qual el polític fou l’únic representat andorrà d’entre els 700 primers signants.

La campanya proposa tres solucions «per al clima i per a l’ocupació», d’acord destaca Bartumeu, el qual evidencia que «els problemes no han fet més que començar», ja que considera que «en matèria econòmica i social, el segon semestre serà molt i molt difícil i que caldrà ben bé dos anys per poder sortir de la crisi. Ja hem vist la premsa de dijous passat: l’atur creix un 41% i 1.741 persones inscrites demanant feina».

Unes dades que el polític complementava tot alertant que, a més, «a escala internacional, l’informe de l’OCDE del 10 de juny és molt pessimista» i denunciant que «el Consell General no hi és. Fa dos mesos que estan enfeinats en regatejar el percentatge de rebaixa del sou per 6 mesos».