La Pime vol que el preu del lloguer dels pisos no superi més del 30% del salari mig

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Febrer de 2009

Agència de notícies ANA

Redacció

Representants de la micro, petita i mitjana empresa s’han reunit aquest dijous al matí amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata i candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu. El president de la Pime, Marc Aleix, li ha lliurat a Bartumeu un document que conté els dotze punts que en aquests moments més preocupa a la patronal, així com algunes propostes per trobar-hi solucions.

Entre d’altres destaca la demanda que el preu del lloguer dels pisos no superi el 30% del salari mig, o la preocupació perquè les entitats bancàries els costa molt concedir crèdits, cosa que dificulta el finançament de les empreses, segons ha constatat Jaume Bartumeu de la trobada amb la patronal.

La Micro, petita i mitjana empresa d’Andorra (Pime) ha explicat a Bartumeu que cada vegada es troben amb més dificultats en el moment que un propietari d’una petita empresa ha de fer front als lloguers, així com també els treballadors. Segons ha explicat amb posterioritat a la reunió mantinguda el líder socialdemòcrata, des de la Pime han proposat ‘de forma clara i contundent’ que els lloguers ‘no haurien d’anar més enllà del 30% del salari mig, perquè si no no els queda res per viure’.

Un altre dels aspectes destacats dels dotze punts que la Pime ha presentat a Bartumeu és, segons el candidat a cap de Govern, la preocupació perquè l’actual situació de crisi econòmica ha afectat directament a la concessió de crèdits per part dels bancs, cosa que està deixant les petites empreses sense finançament..

En la mateixa línia, segons Jaume Bartumeu, la Pime també s’ha mostrat preocupada perquè els bancs mostren fermesa en els ‘petits descoberts’ que poden tenir els assalariats en els seus comptes bancaris.

D’altres qüestions tractades entre la Pime i Jaume Bartumeu han estat: la indignació de la patronal pel decret d’obertura dels comerços el dia de la Constitució, 14 de març; modificar la llei de procediment laboral important el model francès que fan servir per solucionar contenciosos entre empresaris i treballadors; fer un còmput d’horaris anyal que permetés fer més hores laborals en temporada alta i tenir més vacances en temporada baixa; la lluita contra l’intrusisme laboral; importar el model balear que, segons la Pime, els hotelers estan obligats a què un 30% del personal sigui autòcton; i l’obligatorietat de tenir un mínim de coneixements de català per renovar-se el permís de residència, entre d’altres.

Bartumeu els ha transmès que part de les seves reivindicacions, com la lluita contra l’intrusisme, l’assoliment d’un turisme de qualitat o la imposició sobre els beneficis està en el programa de l’Alternativa. El líder del PS s’ha compromès ha mirar i estudiar tots i cadascun dels dotze punts i fer-los arribar el programa electoral un cop estigui enllestit.

pdf3.jpg