Bartumeu es reunirà també amb Montilla a final de mes

Autor:
Font:
Publicat el: 17 de Gener de 2009

elperioidic.gif  

El Periòdic

Després que el cap de l’oposició i candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata (PS), Jaume Bartumeu, donés dijous el tret de sortida a la precampanya durant la visita a Barcelona, el líder de l’Alternativa va afirmar que també es reunirà amb el president de la Generalitat, José Montilla.

El més significatiu de l’anunci de la trobada és el fet que va ser el propi Montilla el que va demanar-li-ho a Bartumeu, “com a cap de l’oposició”, tal com va reconèixer durant l’entrevista matinal a Catalunya Ràdio mantinguda amb la periodista Neus Bonet.

Bartumeu va justificar la reunió per les “excel.lents relacions amb el PSC des de fa anys”, que mantenen “cadascú en el lloc que li pertoca en funció de la situació política”. Així, després que el cap de Govern, Albert Pintat, signi amb Montilla l’acord marc per oficialitzar les relacions existents des de fa anys entre tots dos governs, serà el torn de l’Alternativa per avançar amb el líder dels socialistes catalans.

DENÚNCIA DE DISCRIMINACIÓ// Bartumeu va ser convidat ahir a posicionar-se sobre la sentència del Tribunal Constitucional, que nega la discriminació en el fet de prohibir les donacions de sang a homosexuals, expressant finalment que “al nostre programa figura clarament que canviarem la regulació que afecta les donacions”.

D’altra banda, el turisme també va ser un eix entorn del qual Bartumeu va desgranar algunes línies –que aquest vespre a Ordino començaran a perfilar-se amb el tret de sortida de la precampanya electoral–, àmbit en el qual va indicar la necessitat de “reforçar el termalisme, que ja funciona, i anar també cap un turisme de més qualitat”. Així, aposta per preservar el medi ambient en pro del turisme.

pdf3.jpg