Els socialdemòcrates d’Andorra creuen que poden guanyar les eleccions

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Gener de 2009

Crònica 

En la seva conferència a Barcelona per presentar les propostes socialdemòcrates per al futur d’Andorra, Bartumeu ha estat acompanyat per la socialista i vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera.

Bartumeu ha declarat que ‘les eleccions han de servir per obrir una nova etapa i per tornar la confiança amb les institucions, que està com a mínim una mica en entredit’. El candidat socialdemòcrata s’ha mostrat molt crític amb l’actual govern i ha criticat que porta a terme ‘una política equivocada i excloent’.

També ha recalcat que s’han de fixar des del govern ‘noves prioritats polítiques, que desaparegui l’amiguisme i que es defensi el pluralisme’. ‘Demanarem el suport dels ciutadans i en especial dels joves per fer una política de canvi’, ha indicat. ‘Per primera vegada a Andorra es fa evident que el canvi és possible’, ha dit. Segons Bartumeu, ‘la gent demana seny en aquesta situació que comporta un desgavell important’. Per això ha apostat pel ‘diàleg institucional amb les forces polítiques de la societat andorrana i per l’estabilitat’.

‘Hi ha diversos factors que permeten afirmar que es possible arribar al canvi i és que aquesta és una reclamació general de la societat andorrana i diria que és una exigència’, ha assegurat. ‘La societat reclama poders públic més transparents’, ha afirmat Bartumeu. Acte seguit, ha declarat que ‘cal el canvi perquè s’ha arribat a l’esgotament d’un projecte liberal-conservador’. ‘El projecte liberal està desgastat internament, ja que estan enfadats molts dels fundadors del Partit Liberal’, ha afegit. ‘Tenim un govern feble’, ha recalcat. També ha declarat que el canvi és necessari com expressió necessària de l’alternança real i que els socialdemòcrates volen assumir-la.

Així mateix, Bartumeu ha indicat que apostarà per dos grans acords: ‘Un acord polític nacional per les relacions econòmiques i socials amb Europa i per no marxar d’Europa, ja que és la solució, i un gran pacte que el govern ha de promoure amb agents econòmics pel treball i la transformació de l’economia’.

pdf3.jpg   Veure més informació d’aquesta notícia