Bartumeu replantejarà la direcció de Bombers si guanya a les generals

Autor:
Font:
Publicat el: 9 de Gener de 2009

elperioidic.gif  

Marc Rodríguez

La visita del president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i candidat a les eleccions, Jaume Bartumeu, a la caserna de Bombers de Santa Coloma –per tal de celebrar amb el cos l’Any Nou, tal com és tradicional– va servir per ratificar els nous aires que arribarien a aquests funcionaris en cas que l’Alternativa sortís guanyadora a les generals.

Bartumeu va afirmar que un Govern socialdemòcrata “decidirà què ha de fer en cadascuna de les situacions”, en referència a la direcció de Bombers i altres càrrecs de confiança, atès que les responsabilitats caurien, segons ell, de la mà de l’Executiu sortint.
El cap de l’oposició –que ahir va estar acompanyat per la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer– va concretar que “la direcció de Bombers cessarà el mateix dia que cessi el Govern que la va nomenar”, de manera que seria aleshores quan “haurà de plantejar-se quina direcció de Bombers vol el Govern”.

En referència al clima laboral a Bombers, Bartumeu el va qualificar de “detestable”, concretant que el cos funciona últimament “de manera deficient i manifestament millorable”. El socialdemòcrata va recordar que “el propi director del cos reconeixia que es produeix un percentatge de baixes molt elevat”, una circumstància que “ja es produeix en altres sectors de l’Administració i fins i tot amb alguns cossos d’alguna Administració comunal”.

Bartumeu, que també va criticar el fet que “fa bastants mesos que es parla poc i s’ordena molt” –en referència al funcionament del cos– va proposar el diàleg com a solució a la tensa situació i va recordar que “nosaltres sempre hem parlat amb ells i els hem escoltat”, posant com a exemple el seu pas pel Ministeri de Finances, amb la “reconsideració del sistema de treball”.

QUEIXES ANÒNIMES// El candidat socialdemòcrata a les eleccions va escolar ahir les crítiques d’alguns bombers, a micròfon apagat, sobre la seva “situació complicada sota un govern liberal que a vegades sembla castigar la seva llibertat d’expressió”. En aquest sentit, Bartumeu va mostar-se ahir respectuós amb la confidencialitat dels funcionaris “que volen explicar coses sense haver-se de veure sotmesos a pressions laborals posteriors”. Un inici d’any felicitat, però marcat per la tensió.

pdf3.jpg