Bartumeu afirma que el clima laboral que existeix al cos de bombers «no és sa»

Autor:
Font:
Publicat el: 9 de Gener de 2009

Diari Mes Andorra  

Pere Moliné 

«Quan l’Alternativa governi els bombers notaran la diferència perquè els escoltarem. Ells saben que ho farem. Perquè constato que el clima laboral que hi ha actualment en aquest cos no és sa».

Així va expressar-se ahir el cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, després de celebrar l’any nou amb els bombers a la caserna de Santa Coloma. El conseller general Jordi Font i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, van acompanyar el líder del PS. Segons va assegurar Bartumeu, fa anys que els parlamentaris socialdemòcrates tenen el costum de celebrar l’any nou amb els bombers, tant si hi ha eleccions generals, com és el cas d’aquest any, com si no.

Bartumeu va afirmar que el director del cos de prevenció i extinció d’incendis, Jordi Boixader, havia reconegut públicament recentment que hi havia desenes de baixes laborals entre la plantilla, cosa que va dir que era un símptoma inequívoc del descontentament que hi ha entre els treballadors per l’actual situació laboral. I va lamentar que des del Govern i la direcció no s’hagi dialogat amb els bombers, una cosa que va dir que l’Alternativa resoldrà. Segons va puntualitzar Bartumeu, «no és bo aquest clima d’enfrontament». El cap de l’oposició va recordar la seva participació al Govern d’Òscar Ribas a principis dels 90 i va
afirmar que durant aquella època els bombers van obtenir millors retribucions i condicions laborals i va afirmar que un futur Executiu de l’Alternativa reproduiria aquesta bona relació entre el Govern i aquest cos especialitzat.

Bartumeu també va dir que havia tingut trobades amb representants dels bombers, que li havien transmès el neguit de la gran majoria de la plantilla per l’enfrontament dels últims mesos entre el sindicat del cos i la direcció.

pdf3.jpg