Bartumeu porta el programa de l’Alternativa a Barcelona

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Gener de 2009

elperioidic.gif  

Enric Guinart

Conscient que no només voten els andorrans i els residents amb nacionalitat del país que viuen i treballen al Principat, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i candidat a cap de Govern pel PS, Jaume Bartumeu, està decidit a donar a conèixer el programa polític de l’Alternativa arreu.

I una prova d’aquesta voluntat és l’acte organitzat pel líder dels socialdemòcrates que se celebrarà a Barcelona el dia 15 d’aquest mes adreçat als joves que estudien i treballen a la ciutat comtal i també als andorrans que viuen a la capital catalana. Així, precisament se’ls exposaran les propostes del PS “per al futur d’Andorra”. De fet, segons les fonts consultades, els socialdemòcrates han fet arribar un seguit de cartes al col.lectiu en qüestió en les quals se’ls convoca al citat esdeveniment, ja que, “aquest nou any ha de ser el de l’alternança, i els socialdemòcrates hem d’encapçalar el canvi que el país necessita”, s’exposa en la missiva. Tanmateix, en la invitació que s’adjunta a la carta de convocatòria també es fa saber que “aquest nou any serà molt important per a Andorra”. L’acte es durà a terme a l’hotel AC Diplomàtic a partir de les 19.00 hores.

D’altra banda, les fonts consultades també expliquen que hi ha un cert malestar entre la formació socialdemòcrata per algunes traves o dificultats que s’haurien posat des del Govern a l’hora d’organitzar l’acte en qüestió. Més concretament, l’Executiu hauria negat la llista de joves que estudien i treballen a Barcelona, així com la dels andorrans que viuen en aquesta ciutat al.legant l’aplicació del principi que estableix la llei de Protecció de Dades, la qual impediria al Govern entregar aquest tipus d’informació.

L’IDEARI, A PUNT// Per un altre costat, a falta d’algun petit retoc, les fonts consultades també asseguren que el programa polític del PS per a les eleccions 2009 ja està enllestit i totalment a punt per ser presentat davant de tots els ciutadans. En aquest sentit, molt probablement les promeses i compromisos electorals dels socialdemòcrates seran presentats davant del gran públic a mitjan aquest mes.

TROBADA FAMILIAR AMB BLANCO// Prova de la bona sintonia que manté amb els diferents dirigents del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), el president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha coincidit en diverses ocasions durant aquestes fetes nadalenques precisament a Andorra amb el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, que ha escollit el Principat per gaudir d’uns dies de descans. Així, Blanco i Bartumeu han compartit bastantes hores plegats, que han incorporat, entre d’altres, llargues jornades d’esquí així com un dinar amb les famílies de tots dos dirigents.

El candidat del Partit Socialdemòcrata s’havia reunit recentment amb el mateix Blanco durant el transcurs del consell del Partit dels Socialistes Europeus que es va fer a Madrid a principi del mes de desembre.

pdf3.jpg