El PS constata amb l’ATA la manca de llei del Transport

Autor:
Font:
Publicat el: 23 de Desembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

M.R.

El cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, va rebre ahir els representants de l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), els quals van exposar la seva preocupació per com afrontar la crisi econòmica amb la manca d’una llei del Transport que doni resposta a les seves necessitats i a la vegada reglamenti el sector del taxi de cara al futur.

Concretament, el president del Partit Socialdemòcrata (PS) va escoltar les demandes concretes, a més d’una llei de transport, d’emplaçar una estació pública d’autobusos centralitzada per tal d’acollir els vehicles estrangers.

El president de l’ATA, Julio Gil, va manifestar que amb l’estació s’evitaria la situació actual, on “els conductors recullen la gent pels pobles”, circumstància molt diferent a la d’Espanya. Gil va indicar que, amb una central, serien els taxistes els que portarien els passatgers a la terminal. L’ATA també va criticar les taxes que han de pagar pagar per transportar viatgers a França, fet que no passa en el sentit invers.

Els taxistes també van criticar durament les autoritzacions de Govern perquè a moltes parròquies es permeti llogar vehicles espanyols, “un fet que no beneficia en res als taxistes del país en uns moments tan difícils “. Bartumeu va destacar la “lentitud” de l’Executiu a l’hora de donar sortida a les reivindicacions del sector, que “fa quatre anys que esperant una llei que no arriba”.

pdf3.jpg