L’Associació de Taxistes denuncia a Bartumeu la seva complicada situació

Autor:
Font:
Publicat el: 23 de Desembre de 2008

Diari BonDia

M.F. 

L’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) va exposar aquest dilluns al president del grup parlamentari socialdemòcrata i candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, els seus neguits sobre la situació actual que viu el sector.

Així, el president de l’entitat, Julio Gil, va manifestar que un dels problemes més greus que estan vivint és la competència “deslleial” de determinats vehicles, tipus furgoneta, que treballen per als hotels i que duen els turistes a les pistes. Es tracta de vehicles amb matrícula espanyola i des de l’ATA ja han fet arribar al Govern el seu neguit, sense que la resposta rebuda els hagi tranquil·litzat.

Bartumeu va assenyalar que la situació dels taxistes no fa més que posar en relleu que “el Govern Pintat només atén alguns sectors i en desatén d’altres”, i va lamentar que no s’hagi aprovat en aquests darrers quatre anys la llei del transport, que fa que el sector no estigui regulat de la manera adequada.

Hi ha tres de les reivindicacions que els van exposar els taxistes que Bartumeu troba especialment “ajustades”, tant a la situació del sector com a l’interès general: la primera, que hi pugui haver una transmissió de la llicència per motiu d’invalidesa, defunció o jubilació com passa en altres professions. Una segona qüestió que troba que cal solucionar és que no se’ls faci pagar l’IVA francès quan passen la duana per portar un client cap a França, i també creu molt justa la reclamació que hi hagi una estació central d’autobusos on arribin tots els serveis i on els taxistes puguin esperar també els seus clients.

pdf3.jpg