Bartumeu afirma no estar disposat a fer la llei del Comerç “de pressa i malament”

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Novembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

I. A.

La ministra de Presidència, Conxita Marsol, no podrà comptar amb la col.laboració del PS per tirar endavant la llei del Comerç que pretén impulsar des que va assumir la cartera ministerial abans de l’estiu. Els socialdemòcrates consideren que, a aquestes altures de la legislatura, ja no és el moment d’emprendre una regulació tan important i que requereix un alt grau de consens.

Així els ho va fer saber ahir el president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, als representants de la federació d’associació de comerciants durant una reunió mantinguda a l’oficina parlamentària. Bartumeu va afirmar no estar disposat a “legislar de pressa i malament” una qüestió que és “un dels pilars de l’economia”.

El líder dels socialdemòcrates va explicar que el seu partit sempre ha considerat “molt necessària” la regulació de l’activitat comercial, però que “si els liberals no ho han fet en més de tretze anys, no poden pretendre fer-ho ara”. Segons Bartumeu, la regulació del comerç requereix d’un nivell de consens “com el de la llei de la CASS” i en aquest moment de la legislatura ja no hi ha prou temps per forjar aquest consens.

El candidat de l’Alternativa té previst reunir-se abans de final d’any o a principi de l’any que ve amb la federació d’associacions de comerciants per exposar-los les propostes de comerç del programa socialdemòcrata per a les eleccions generals de la primavera. La reunió d’ahir, segons Bartumeu, es va desenvolupar en un to “cordial i positiu” per bé que la coincidència no va sobre l’ampliació d’horaris comercials, ja que el PS aposta per la conciliació de la vida laboral i familiar.

REUNIÓ AMB ELS TREBALLADORS DE CORREUS// El candidat del PS va continuar a la tarda les seves habituals reunions amb col.lectius socials, en aqust cas els treballadors en vaga dels Correus espanyols. Tot i precisar que es tracta d’un assumpte espanyol, Bartumeu va criticar que l’Executiu “es renti les mans” en un conflicte col.lectiu existent al si del Principat i que afecta un servei públic essencial.

pdf3.jpg