Bartumeu demana la retirada del projecte de llei del comerç

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Novembre de 2008

Diari BonDia

M.M. 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va avançar aquest dimarts que demanarà la retirada del projecte de llei del comerç del tràmit parlamentari, en considerar que la normativa s’ha fet “de pressa i malament”.

El cap de l’oposició va realitzar aquestes declaracions després de reunir-se amb la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), en una trobada en què també es va tractar l’ampliació dels horaris comercials.

Bartumeu considera que la llei del comerç “s’ha de tractar amb la mateixa responsabilitat amb què es va negociar la Llei de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS)”, ja que és una normativa “essencial per un dels sectors claus del país”. En aquest sentit, el líder del grup socialdemòcrata va assegurar que en el cas que no es retiri la llei “seguirem els procediments del reglament del Consell General requereixi”, com ara la presentació d’esmenes.

De l’altra banda, el president de la FACA, David Fraissinet, va explicar que la federació ha fet arribar al grup parlamentari liberal les al·legacions escaients sobre el projecte de llei i va recordar que “per a nosaltres [aquest projecte] és un principi, ja que la majoria dels comerciants pensem que és necessari un marc legal per al comerç”.

Horaris comercials

El representant de les associacions de comerciants també va transmetre a Bartumeu la posició sobre l’ampliació dels horaris comercials, i va insistir que “el que nosaltres demanem no és una liberalització dels horaris, sinó donar la possibilitat als comerciants de tancar a les 21 hores en uns dies concrets”. Sobre aquesta qüestió, Bartumeu va afirmar que “el Govern i la federació de comerciants ho han fet molt malament i han provocat una confrontació”, a més de recordar que “nosaltres defensem uns valors que recullin la conciliació de vida laboral i familiar”.

pdf3.jpg