Bartumeu: “No podem fer uns Jocs Olímpics d’Hivern”

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Novembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

I. A.

Andorra és un país massa petit per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern. Ras i curt. Aquesta és la resposta del president del Grup Socialdemòcrata i candidat del PS a les eleccions generals, Jaume Bartumeu, a la proposta llançada fa unes setmanes per l’alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, i el cap de Govern, Albert Pintat, per celebrar uns jocs d’hivern al pirineu aragonès i al Principat.

Després d’una reunió mantinguda ahir a la tarda amb el president i el vicepresident del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Bartumeu va demanar al cap de l’Executiu “tocar de peus” i no “generar falses expectatives als ciutadans”. “Com a andorrà, estaria molt content que el nostre país organitzés uns Jocs Olímpics d’Hivern”, va declarar Bartumeu, però va recordar que la normativa del Comitè Olímpic Internacional (COI) no ho permet.

Segons les explicacions del president del Grup Socialdemòcrata, la Carta Olímpica estableix que només pot ser seu una sola ciutat, fet que exclouria la candidatura conjunta de Saragossa i Andorra. A més, la mateixa normativa estableix que els esdeveniments només es poden celebrar en un país limítrof si el país seu no disposa d’instal.lacions que sí té el país limítrof, fet que també exclouria que Andorra pogués formar part de la candidatura.

El candidat del PS es va mostrar partidari que el Principat organitzi o participi en l’organització “d’un esdeveniment esportiu europeu o internacional, sempre amb el consens de tots els sectors implicats i haventne parlat prèviament amb el COA, cosa que el Govern no ha fet”.

pdf3.jpg