Bartumeu diu “no” als jocs

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Novembre de 2008

Diari d'Andorra

Víctor Duaso

Reunió extraordinària a la seu del Comitè Olímpic Andorrà. El president del COA, Jaume Martí, va rebre ahir un candidat a cap de Govern.

La visita, amb reunió inclosa, va córrer a càrrec del president del Partit Socialdemòcrat a (PS), Jaume Bartumeu, que es va citar amb Jaume Martí i el vicepresident primer del COA, Jordi Cerqueda. L’objectiu de la reunió per part de Bartumeu va ser conèixer els plantejaments i els criteris dels màxims rectors de l’esport andorrà. El punt més important que es va tractar va ser la possibilitat que Andorra comparteixi amb una ciutat aragonesa una candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern. “Com a andorrà estaria molt content que el nostre país organitzés uns Jocs Olímpics d’Hivern, però el país no els pot fer. Som massa petits i cal tocar de peus a terra. Crec que és important conèixer la normativa del Co­mitè Olímpic Internacional abans de generar falses expectatives als ciutadans”, va ma­nifestar Jaume Bartumeu.

El president del COA, Jaume Martí, també va ser força explícit. “Nosaltres ja ho vam desestimar i els números canten. També és com­plicat ser seu amb un altre país”, va indicar Martí. Bartumeu va anar més enllà i va apuntar directament cap al Govern. “Podem pensar en Andor­ra per organitzar o participar en un esdeveniment esportiu europeu o internacional, sempre amb el consens de tots els sectors implicats i havent parlat prèviament amb el Comitè Olímpic Andorrà, cosa que el Govern no ha fet ara. Tot apunta que Albert Pintat ha tornat a mostrar el seu vessant més imprudent i ha jugat a improvisar en un afer que s’hauria de tractar amb més seriositat per no malmetre la imatge exerior d’Andorra”, va declarar Bartumeu.

“SÍ” A UN ESTADI NACIONAL

La construcció d’un estadi nacional també va ser un tema candent a la trobada i va haver-hi quòrum a l’hora de coincidir que el país necessita una instal·lació que pugui acollir partits de la selecció de futbol i també uns altres tipus d’esdeveniments lluny dels esportius. “Seria important per al país. Jo apostaria per un estadi multifuncional a l’estil del Louis II de Mònaco. Per fer-ho realitat s’haurien d’ajuntar totes les forces dels comuns i la mateixa Federació de Futbol. Tothom s’hi pot implicar i així ho volem fer saber”, va assegurar Jaume Martí. “Tenir una ins­tal·lació funcional ens permetria construir un Casal de l’Esport millor del que hi ha i també poder acollir d’altres activitats, com ara concerts i espectacles de tot tipus”, va comentar.

A la reunió es va parlar de les virtuts de l’esport com a instrument d’integració nacional així com d’enfortir el voluntariat en les federacions i els clubs. “Sempre demano que reconeguin la tasca feta per les persones que estan al capdavant, no vull dir amb això que els facin un monument, però sí que reconeguin la seva feina. Ho fan tot de manera altruista i mereixen que des de Govern ho lloïn”, va indicar el president del COA, que va avaluar la trobada amb Jaume Bartumeu. “Nosaltres no fem política, però és la primera vegada que ens visita un polític per saber com està la salut de l’esport andorrà”, va dir Martí.

Per al polític Jaume Bartumeu, la reunió també va ser satisfactòria i va complir totes les seves expectatives. “Volíem saber com funcionava el Comitè Olímpic Andorrà i hem descobert alguns neguits de l’entitat. Nosaltres volem mantenir la seva neutralitat i independència”, va concloure Bartumeu.

pdf3.jpg