Molt bona festa de Meritxell

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Setembre de 2016

meritxell-2016

El 8 de setembre, Meritxell, i el 14 de març, dia de la Constitució, són dues jornades que ens han d’ajudar a fer viure el nostre patriotisme constitucional.

Enguany aquest patriotisme és més necessari que mai davant el devessall de notícies que ens fan veure com alguns han oblidat els principis constitucionals i menystenen les regles fonamentals de l’Estat de dret democràtic i social que estableix la Constitució.

Respectar la legalitat no és un caprici. És una obligació no solament de les ciutadanes i els ciutadans sinó també, més encara, dels seus representants en les institucions. I ens arriben senyals preocupants que l’aplicació de la legalitat s’estira i s’arronsa en funció d’interessos partidistes i particulars.

El que està en perill no és solament el principi d’autoritat –hi ha dies que no se sap pas qui mana a Andorra si el Govern o una administració estrangera– sinó la regla de joc, la Constitució. La Constitució que ens obliga a tots i ens defensa a tots, sobretot als més febles, de l’arbitrarietat.

Per això la línia d’actuació, personal i col·lectiva, ha de ser el patriotisme constitucional.

Defensant Andorra front als que la volen fer agenollar.

Us desitgem a totes i tots una molt bona festa de Meritxell!