Bartumeu es reuneix a París amb Jean-Pierre Hugues

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 7 de Setembre de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a París amb Jean-Pierre Hugues, director de gabinet del president de la República Francesa, François Hollande, i alhora representant personal del copríncep francès.

L’entrevista d’ahir havia estat sol·licitada per la comissió de Política Nacional d’SDP, que presideix Bartumeu, per poder exposar més àmpliament al nou representant personal del copríncep francès la posició del partit pel que fa a les relacions internacionals d’Andorra.

En la trobada, que va durar una hora, Bartumeu va exposar a Hugues la preocupació d’SDP pel que fa al manteniment de l’esperit paritari en les tradicionals relacions d’equilibri amb els estats veïns, tal com estableix l’article 44 de la Constitució.

Així, va explicar que el Govern de DA “ha deixat instal·lar una mena de regència externa que busca dirigir els sectors principals de l’economia del país i ha arribat a posar els seus propis homes, tots espanyols, en llocs de rellevància de l’administració pública andorrana: Tributs, gabinet jurídic, sanitat i sistema hospitalari, AREB avui i INAF demà”, segons un comunicat.

Bartumeu també va reiterar la ferma voluntat d’acostament a la Unió Europea que manté SDP.