Comunicat de premsa relatiu a l’assistència al congrés del Partit Socialista Suís, a Aarau

Autor:
Font:
Publicat el: 25 d'Octubre de 2008

logopartitsocialdemocrata 

JAUME BARTUMEU ASSISTEIX AL CONGRÉS DEL PARTIT SOCIALISTA SUÍS

S’hi ha desplaçat per mantenir diverses reunions amb dirigents del PSS amb la finalitat d’analitzar qüestions relatives a la crisi financera i els desafiaments en matèria de política econòmica, així com les respectives posicions de Suïssa i d’Andorra en relació a la crisi mundial de l’activitat financera i bancària

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, Jaume BARTUMEU, ha assistit avui dissabte 25 d’octubre a la reunió del Congrés ordinari del Partit Socialista Suís.

La jornada ha estat centrada en l’anàlisi i el debat a l’entorn de la crisi financera i els desafiaments en matèria de política econòmica. El president del PSS, Christian LEVRAT ha fet el discurs d’obertura. Ha declarat ja d’entrada que el “capitalisme de casino” s’enfonsa amb un soroll enorme tot i afegint que el que s’esmicola avui no és únicament el sistema financer globalitzat sinó que també s’ensorra la ideologia ultraliberal. Ha assenyalat també que l’anomenada “mà invisible del mercat” que havia definit Adam Smith s’estira ara vers l’Estat, demanant la seva ajuda. Es tracta, ha dit el president del PSS, de saber treure les lliçons d’aquesta crisi i ha recordat que són els socialistes i els socialdemòcrates d’arreu d’Europa que representen la veritable alternativa econòmica.

Han intervingut també davant del congrés Heirer FLASSBERCK, economista en cap de l’UNCTAD i el parlamentari Alain BERSET, vicepresident del grup socialista al “Conseil des Etats” de la Confederació Helvètica.

A quarts de dues de la tarda ha intervingut davant del plenari Micheline CALMAN-LEVY, ministra d’Afers Estrangers de la Confederació Helvètica. El missatge que la ministra socialista ha plantejat ha estat clar: Suïssa s’ha associat ja, per la via dels acords bilaterals, “… en una part essencial del procés d’integració europea.”
També ha defensat l’acord de lliure circulació de persones entre Suïssa i la Unió Europea perquè, ha insistit, “… afavoreix els suïssos que viuen i treballen fora de la Confederació Helvètica.”

La ministra socialista ha insistit en la inseguretat i l’aïllament que comportaria una política adreçada a girar l’esquena a la Unió Europea.

Al matí, Jaume BARTUMEU s’ha entrevistat amb Peter HUG, secretari internacional dels socialistes suïssos.

A primera hora de la tarda, Jaume BARTUMEU ha mantingut una reunió amb Walter SUTTER, president de la secció internacional del Partit Socialista Suís, i Marc OSOUF, del secretariat internacional del Partit Socialista Francès. La reunió ha servit per tractar de la participació en els treballs del Partit dels Socialistes Europeus, que properament celebrarà un Consell a Madrid.
Al vespre, en acabar la sessió de dissabte, Jaume BARTUMEU ha parlat una estona amb el president del PSS, el conseller nacional Christian LEVRAT, sobre la qüestió dels paradisos fiscals. Durant la jornada de demà es continuaran les reunions amb d’altres responsables del Patit Socialista Suís.

Oficina del Candidat del PS

Aarau, 25 d’octubre del 2008

pdf3.jpg