SDP torna a lamentar la manca d’informació sobre les negociacions amb la UE

Autor: M. F.
Font: ARA
Publicat el: 29 de Juny de 2016

Socialdemocràcia i Progrés ha tornat a lamentar la manca d’informació pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea i el fet que des del Govern es digui que els terminis de les negociacions es poden veure afectats per la sortida de la Gran Bretanya d’Europa. D’aquesta manera, el president del partit, Jaume Bartumeu, i el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, han posat en relleu que el procediment que s’està seguint, en base al pacte d’Estat, no és el que hauria de ser i que per tant des del Govern no s’està tractant els membres d’aquest pacte “amb la mateixa lleialtat” amb que ells consideren que estan tractant a l’Executiu.

Bartumeu ha destacat que la comissió que ha de negociar amb Andorra, San Marino i Mònaco no haurà de negociar amb la Gran Bretanya i, per tant, no veu perquè així hauria de tenir una influència en les negociacions per a l’Acord d’Associació. Així, Bartumeu ha recordat que la UE té estructures “suficients” per fer aquesta negociació sense que el Brexit hi tingui un impacte. També ha lamentat la “utilització” que està fent el cap de Govern, Toni Martí, en clau “andorrana” i ho ha titllat com de “falta de mires” i diu que continua tirant “rocs novament als liberals”.

També ha destacat com s’està duent a terme aquesta negociació a San Marino on s’ha informat el ple del parlament i a Andorra, en canvi, hi ha un acord “de façana” amb documents estampillats i secrets.

Quant a la possibilitat de fer participar la societat civil, tal com els ha informat el Govern, han manifestat que ho veuen de bon ull però que si és “al mateix nivell” que es fa als partits polítics no servirà de gaire.

Pel que fa a les modificacions a la llei dels partits polítics, han manifestat que si és per adaptar-se a les recomanacions del GRECO ho veuen positivament.