El PS vol retallar la «despesa sumptuària» del Govern per reactivar l’economia del país

Autor:
Font:
Publicat el: 17 d'Octubre de 2008

Diari Mes Andorra  

P. M. 

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat a la llei de mesures urgents del Govern amb un text alternatiu amb 28 propostes.

Segons va explicar el líder de l’oposició, Jaume Bartumeu, si el Consell General accepta aquesta esmena, llavors quedarien sense efecte les 18 esmenes parcials que també han introduït a la llei de mesures urgents.

El cost total d’aquestes propostes del PS seria d’uns 13 milions d’euros i la més destacable és la reducció la despesa de l’Administració pública en l’àmbit del protocol, representació, publicitat, propaganda i les ambaixades a l’exterior. Els socialdemòcrates calculen que això podria estalviar a l’Estat uns dos milions i mig d’euros. També proposen una pensió de solidaritat per a la gent gran i a la qual es destinaria una mica més de dos milions d’euros, una subvenció econòmica a les escoles bressol de 75 euros per mes i plaça que creuen que beneficiaria uns 1.350 infants i la implementació immediata de l’anomenat règim del tercer pagador previst a la llei de la CASS perquè les famílies necessitades no hagin d’avançar les despeses derivades d’una hospitalització o malaltia.

Bartumeu va afirmar que es tracta de mesures concretes, viables i amb possibilitats d’aplicació immediata i que presenten amb l’objectiu de sortir de la crisi i redreçar la situació.

pdf3.jpg