En paraules del secretari d’organització i d’SDP, Joan Marc Miralles, «tenim molts problemes per resoldre al país i al cap d’un any anem a pitjor». A més, «enlloc d’intentar treballar tots junts per fer que Andorra tiri endavant, el Govern es dedica a seguir un camí unilateral i crispar la situació». D’aquesta forma, SDP lamenta que s’estigui «perdent la noció de sentit d’estat». La formació creu que en aquests moments de canvi i reformes, «cal transparència, i el camí que s’està seguint no ajuda a les negociacions exteriors com la que s’està fent amb la Unió Europea».
SDP demana «un canvi d’actitud i que hi hagi més diàleg, sinó, es seguirà un camí que portarà el país cal fracàs».
El partit polític va realitzar ahir aquestes declaracions fent referència a les darreres actuacions que ha dut a terme el cap de Govern, Toni Martí, respecta a les paraules que va manifestar el ministre de Finances, Jordi Cinca, vers els papers de Panamà.
Partint d’aquests fets, SDP va assegurar que el país «passa per problemes de reputació de cara a fora i es dóna una mala imatge». Com a solució, la formació creu que a nivell intern «és hora de treballar plegats». El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va destacar que arrel de l’afer BPA, hi ha hagut «un deteriorament de la situació econòmica i social, i amb els darrers fets, ara també és democràtica». «El Govern i els seus ministres han de dur a terme les seves responsabilitats».
La formació va matisar que el fet de «donar lliçons als altres dista de ser un exemple de com s’han de fer les coses». «S’ha posat en perill el sistema financer, però sort que les entitats financeres són fermes».
El grup polític també titlla al Govern de seguir un mal procediment al·legant que l’Executiu «porta cinc anys en la legislació i encara estan per resoldre aspectes que es van assegurar que es millorarien, com la reforma de la sanitat o de la funció pública, temes que s’estan allargant i no sabem com evolucionen».
Amb aquestes actuacions, «s’ha perdut en seguretat jurídica i s’està perdent en transparència». Així, «o hi ha una rectificació sobre la manera de procedir o es durà el país al fracàs».