El PS vol equilibrar les relacions amb França

Autor:
Font:
Publicat el: 2 d'Octubre de 2008

Diari Mes Andorra  

Redacció 

El líder del PS, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que l’objectiu del seu grup és equilibrar les relacions amb França, «que darrerament s’han decantat massa pel vessant espanyol. Es tracta de complir aquest precepte constitucional de relacions equilibrades amb Espanya i França».

Segons va afegir sobre aquesta qüestió, «durant els darrers anys hem girat l’esquena a Europa i a França». 

Aquestes declaracions les va dur a terme ahir després de visitar Perpinyà, convidat pel president del Consell General dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin. En aquesta reunió, segons Bartumeu, es va parlar de la necessitat que els Pirineus Orientals i Andorra siguin complementaris en la promoció del turisme.

Bartumeu va explicar que s’havia trobat amb la premsa local en una sala que porta el nom de François Mitterrand i amb militants de la federació local del PS on hi havia una gran foto de l’expresident francès i copríncep d’Andorra.

Sobre això, Bartumeu va comentar que «vaig comentar als meus companys aquesta casualitat i els vaig explicar el gran paper que havia jugat Mitterrand a l’hora de promoure els canvis que es van fer a la Constitució d’Andorra i li hem d’estar molt agraïts», va assenyalar.

pdf1