Bartumeu visita Perpinyà per “reequilibrar relacions”

Autor:
Font:
Publicat el: 2 d'Octubre de 2008

Diari d'Andorra

A. T.

El líder del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va visitar la localitat francesa de Perpinyà durant la jornada d’ahir per, entre altres coses, reunir-se amb el president del Consell General dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin.

L’objectiu de la visita del cap de l’oposició era mostrar la voluntat de “reequilibrar les relacions amb Espanya i França, tal com marca la constitució”, ja que per ell els lligams amb el veí del nord s’han descuidat els darrers anys. També va discutir amb Bourquin les possibles sinergies i compenetracions que es podrien establir entre les diferents àrees del Pirineu per atraure turistes, i evitar que la marca Andorra es converteixi en un element de competència contra elles. Bartumeu ha suggerit que les regions franceses i catalanes que toquen el Pirineu es converteixin, juntament amb el Principat, en un conjunt atractiu per a tots els turistes d’Europa.

Un altre dels elements que el socialdemòcrata va voler recuperar és els lligams històrics existents amb la universitat de Perpinyà, que “malauradament han estat esmicolades amb el pas del temps”. El candidat del PS també va aprofitar el viatge per visitar diversos centres d’interès, i de diversos paratges que poden convertir-se en punts atractius per a l’ecoturisme modern.

Finalment, va mostrar el suport als companys del partit socialista francès, que actualment estan litigant sobre qui ha d’ocupar l’ajuntament del municipi, després d’un possible frau electoral. Actualment el cas està sent investigat per la justícia francesa.

pdf3.jpg