Bartumeu obre la porta a desgravacions en l’IRPF però deixa el debat per més endavant

Autor:
Font:
Publicat el: 29 de Setembre de 2008

Diari d'Andorra

G. P.

El futur cap de llista del Partit Socialdemòcrata a les eleccions generals, Jaume Bartumeu, no amaga la seva satisfacció per la bona rebuda que ha tingut la proposta de reforma fiscal que va presentar dijous passat.

Tot i això, alguns empresaris van mostrar-se partidaris d’introduir la possibilitat de desgravacions en l’impost de la renda que s’aplicaria a les persones amb salaris elevats, una opció que el líder del PS accepta però de la qual troba que no és el moment de parlar-ne.

“Ara estem fent només l’opció general, no la llei o el reglament. De desgravacions ja en parlarem quan toqui, no pas ara”, va apuntar ahir el president del principal grup parlamentari a l’oposició, que va deixar “les qüestions tècniques” per “quan toqui” i va justificar aquest misteri indicant que “no tinc especial interès que l’adversari conegui tots els ets i uts de la proposta”.

Bartumeu no es va mostrar sorprès per la bona acceptació que han tingut les propostes de la formació, ja que “hem estat treballant-hi des de fa temps i ja s’havien contrastat amb els agents socials”. El líder del PS recorda que “no som una opció que va a la política des de la improvisació”. En tot cas, el conseller tampoc va amagar la seva satisfacció ja que les opinions favorables dels empresaris “volen dir que anem en la bona via i que aconseguirem redreçar la situació”, actuació que “es farà amb concertació i no amb imposicions com ha fet fins ara el ministeri liberal”.

pdf3.jpg