Bartumeu recorda que RD ja va votar contra el crèdit per al vial de Sant Julià

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Setembre de 2008

Diari d'Andorra

G. Pérez/A. Tugas 

La possibilitat que RD, ja sigui mitjançant abstenció o vot a favor, acabi permetent l’aprovació del crèdit per al vial de Sant Julià no agrada gens ni als socialdemòcrates ni als membres del Grup Rocafort.

Jaume Bartumeu, que acompanyat per Vicenç Alay i Carles Blasi va reunir-se ahir amb membres de la plataforma per reiterar la intenció de votar en contra, va voler recordar que Ricard de Haro i David Pérez “van donar suport a una esmena a la totalitat quan estaven dins L’Alternativa”. Així, el líder del PS entén que “s’hauria de mantenir el sentit del vot”.

Des de la plataforma d’oposició al vial, Jesús Paricio va avançar la intenció de “parlar amb els dos consellers per presentar-los els nostres arguments”. Malgrat la nova situació, el portaveu de l’agrupació recorda que “abans teníem una opció entre mil, ara en tenim més”.

De Haro és conscient que la seva actual indefinició sobre el crèdit pot provocar certes pressions fins al dia 3. “RD no ha parlat res amb el grup liberal, però com a consellers sí que es conversarà amb els companys de cambra i probablement ens intentaran convèncer per a una posició o una altra”, va manifestar el parlamentari escaldenc, que va deixar clar que “la decisió es prendrà a l’executiva del partit i serà la que creiem que més con­vingui al país”. Aquestes pressions no vindran del grup liberal, almenys si fem cas del seu president, Jordi Jordana, que descarta negociar tant amb RD com amb els centristes. El conseller canillenc apun­ta que “ja s’ha parlat molt i amb unes posicions tan definides, poca cosa es pot fer”. El parlamentari diu que “no tenim la seguretat que la llei acabi aprovant-se”.

D’altra banda, el ministre d’Ur­banisme, Xavier Jordana, va justificar la retirada del segon crèdit recordant que ja n’hi ha­via pendent un altre per una quantitat inferior (44 milions d’euros). “El segon només tenia sentit si s’aprovava al juny”, va explicar el ministre, que va dir que retirar el primer implicava “tornar a començar de zero” i confia de poder tirar endavant el projecte de llei.

pdf3.jpg