Aina i els valors de l’andorranitat

Autor:
Font:
Publicat el: 11 de Setembre de 2008

JAUME BARTUMEU

 

Apunts d’actualitat

11 de setembre del 2008

Diari Mes Andorra

Un estiu més, l’equip de monitores i monitors d’AINA, sota l’atenta mirada rectora de mossèn Ramon, ha tornat a fer feliços un bon nombre de nens i nenes del nostre país.

Per la meva part, responent una altra vegada a la seva invitació, he pujat a Canillo a parlar una estona amb les monitores i els monitors i també, no cal dir-ho, amb mossèn Ramon.

A diferència d’altres anys, on sempre ho fèiem a l’hora de dinar, aquest 31 de juliol, tota la família hi vam pujar a sopar. Vaig poder escoltar la mainada cantar i, a invitació de mossèn Ramon, vaig dirigir-los unes breus paraules.

Penso, i no és pas la primera vegada que ho dic públicament, que no hem sabut reconèixer prou bé la gran tasca de formació cívica que fa anys que s’està duent a terme des d’AINA.

Els nostres fills i filles, els infants i els joves adolescents d’Andorra que tenen el privilegi de poder passar quinze dies a les colònies d’AINA, en tornen enfortits en uns valors cívics que són molt importants, cabdals, per a la seva formació com a ciutadans de l’Andorra del segle XXI.

Són valors que van més enllà de les conviccions personals, íntimes, que puguin tenir els creients o que puguem tenir els agnòstics. Em refereixo a valors universals de justícia, solidaritat i responsabilitat. Valors, ara més que mai, fonament de la nostra andorranitat. Perquè només des dels drets compartits i la solidaritat podrem preservar el futur del país.

Gràcies doncs a AINA per la seva aportació a l’andorranitat compartida.

pdf3.jpg