Els joves de SDP exigeixen “més rigorositat” amb les beques

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Febrer de 2015

La candidata de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Escaldes, Alba Álvarez, va reivindicar ahir “un canvi” en els criteris per atorgar les beques d’ensenyament superior.

Acompanyada del número 10 de la llista nacional, Jordi Torres, i del suplent Marc Latorre, Álvarez va protagonitzar una assemblea adreçada als joves al centre cultural La Llacuna d’Andorra la Vella, en la qual va lamentar que els paràmetres actuals dels ajuts “hi ha vegades que exclouen els qui realment els necessiten”.

La trobada, amb una baixa assistència de públic, va servir perquè els integrants més joves de SDP a les llistes donessin a conèixer les propostes del partit adreçades als joves “que no són el present sinó el futur”, va exclamar el número 3 de SDP a les llistes nacionals, Joan-Marc Miralles, abans de l’inici de l’acte.

En ella, els joves polítics no només van mostrar el seu descontentament amb els criteris vigents per als ajuts a l’ensenyament superior, sinó que van fer propostes per a afavorir la incorporació al mercat laboral, l’emancipació i l’emprenedoria entre els joves.

Van suggerir deduccions fiscals per a les empreses que promoguin la formació o el primer contracte de treball, pels arrendadors que lloguin pisos als joves, així com un augment de les ajudes públiques per afavorir que els joves s’independitzin o engeguin noves iniciatives pel seu compte.

En la trobada també es van fer d’altres suggeriments per als jo- ves, com ara incorporar Andorra als programes europeus d’ensenyament superior, crear un consultori que els permetin resoldre dubtes, i promoure un canal de comunicació que permeti als joves que viuen a l’estranger estar comunicats amb el que passa al país.