El centre esportiu d’Ordino va ser l’escenari triat per SDP per presentar als ciutadans de la parròquia el programa per a les eleccions de l’1 de març. Una trentena de persones s’hi van arribar per escoltar les idees dels líders de la formació, que van voler estructurar el seu discurs en tres eixos fonamentals: responsabilitat, solidaritat i confiança.
L’excap de Govern Jaume Bartumeu va ser el que va iniciar el discurs basat en aquests tres eixos, que segons el seu parer “permetran redreçar l’economia”. A més va recordar que l’Estat ha de ser un soci per als treballadors andorrans i no “una competència deslleial”, i per aquest motiu cal que se segueixi el camí per acostar-se a Europa i tenir així un futur millor.
Una de les propostes que va voler remarcar va ser fer modificacions en el sistema electoral per aconseguir un sistema d’una única llista nacional i que el ciutadà pugui marcar tres preferències en l’ordre d’aquesta, però a més va defensar la modificació de les competències de l’Estat cap als comuns per evitar que aquests intervinguin en la política nacional i que les corporacions siguin una eina d’administració del territori.
A més, un quart eix que va voler afegir va ser el dret a la felicitat, que “només tindrem des de la solidaritat”. Bartumeu veu SDP com l’únic partit que somnia però tocant de peus a terra.
Durant la seva intervenció, el candidat per Ordino, Felip Gallardo, va tornar a recordar les paraules que havia fet servir en el debat de dimarts, però també va explicar per què ha decidit entrar en política i per què ha triat SDP. “Vull ser part de la solució, no del problema, vull que les coses passin i SPD és un grup on no sobra ningú i tots tenim ganes de treballar”, va assegurar.
L’exministra de Salut i número dos de la llista nacional, Sílvia Bonet, va parlar sobre polítiques socials per defensar la igualtat entre els ciutadans. Bonet va fer propostes com la de donar les mateixes oportunitats als discapacitats per trobar feina i mentre no en trobin que puguin cobrar una pensió o que els cuidadors informals puguin tenir una prestació, cobertura sanitària i cotitzin a la CASS, i la despenalització de l’avortament en els supòsits de violació, malformació del nadó o risc per a la mare.
El número u de la llista, Víctor Naudi, va carregar contra DA en afirmar que “no s’han vist els brots verds i el Govern ha governat només per a uns quants, creant crispació entre el sector públic i el privat i sense diàleg”. Per tant, tant Naudi com Bartumeu van coincidir que l’única via amb sentit comú és la que proposa SDP i que ells són els únics que tenen “una visió a llarg termini, de més de quatre anys, per poder garantir les pensions i el sistema de la CASS i redreçar l’economia”.