Bartumeu afirma que qui vol apujar els impostos “no toca de peus a terra”

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 20 de Febrer de 2015

El número 14 de la llista nacional d’SDP va deixar clar ahir que la seva formació no incrementarà la pressió fiscal i que treballaran per als petits i mitjans empresaris. Jaume Bartumeu va assegurar ahir, durant la reunió de poble que Socialdemocràcia i Progrés va celebrar ahir a Ordino, que “no volem augmentar la pressió fiscal, qui ho vol fer no toca de peus a terra i no coneix la realitat dels empresaris i professionals del país”.

Tant ell com el cap de llista de la formació, Víctor Naudi, van deixar clara aquesta premissa assegurant que “cal ser curosos” amb aquests temes per evitar posar més traves a les empreses i als autònoms. En aquest sentit, Bartumeu va explicar a la trentena de persones que van assistir a la reunió que un dels punts del seu programa preveu un pacte per afavorir l’ocupació i crear un nou model econòmic. Un canvi que volen prioritzar els petits i mitjans empresaris, ja que va afirmar que són qui “generen activitat econòmica i llocs de treball”. Des del seu punt de vista “l’Estat ha de ser una ajuda, un soci i no una competència deslleial”.

Bartumeu també va defensar l’acord d’associació amb Europa com una oportunitat per a la reactivació econòmica i va criticar les “manifestacions lleugeres i mal informades que he sentit i llegit aquests dies”.

D’altra banda, i sobre la seva proposta de model d’Estat, va insistir en la necessitat de definir les competències entre Govern i comuns. El candidat va afirmar que “Andorra no es pot permetre set governs”, però aclarint que “comuns sí, però per administrar el territori i no per fer política nacional”.

Víctor Naudi, que va tancar el torn d’intervencions durant la reunió de poble, va criticar el fet que “el Govern sortint només ha governat per a uns quants” i que “ha creat crispació i ha fraccionat el país entre sector públic i privat i això no és bo”. Així es va voler desmarcar de les formacions que es presenten dient que “faran el que no han fet durant quatre anys” i “d’un grup que es defineix com a progressista però que jo en dic radicals d’esquerres” per afirmar rotundament que “l’única opció raonable i que toca de peus a terra és la nostra”.