El candidat d’SDP d’Ordino vol protegir el patrimoni

Autor: REDACCIÓ
Font:
Publicat el: 20 de Febrer de 2015

El candidat territorial d’Ordi- no de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Felip Gallardo, va citar ahir la premsa davant de la capella de Santa Bàrbara per recordar que “el patrimoni cultural és de tots els andorrans i l’hem de defensar”.

L’any passat, la majoria parlamentària va aprovar la modificació de la Llei de patrimoni cultural per reduir el límit màxim de protecció dels monuments. “Aquí mateix es podria construir un edifici de quatre o cinc plantes!

Ens tornarem a carregar el nostre país!”, va expressar Gallardo assenyalant l’entorn de l’església. Gallardo va afirmar que “no es pot acceptar que no es defensi al Consell General el que és de tots els andorrans”. Si SDP entra al parlament, “proposarem que es defensi el patrimoni”, va repetir l’aspirant.

El candidat va admetre que “hi ha actuacions especials com, per exemple, la plaça Major de Sant Julià, però no s’hauria d’haver rebaixat els entorns de protecció de 100 a 20 metres”, va exclamar.

“No sé si tornarem als 100 metres perquè no sé si 100 metres era el que s’havia d’establir al seu moment, però 20 metres…

Hi ha molt per fer en els entorns de protecció i, en primer lloc, hem d’entendre que es tracta de béns nacionals. Hem d’aclarir les competències parroquials i nacionals i treballar plegats, no hi pot haver vuit administracions i que cadascuna faci la seva…”, va lamentar.

CODI CIVIL I MEDIACIÓ

D’altra banda, el Col·legi d’Advocats es va reunir amb els candidats nacionals d’SDP, Víctor Naudi –número 1 i aspirant a cap de Govern– i l’excap de Govern Jaume Bartumeu –número 14 de la llista nacional d’SDP– per explicar-los que les seves principals demandes són el codi civil i un ens de mediació.

“Les seves inquietuds i les nostres propostes coincideixen”, va explicar Naudi. D’entrada, fer un codi civil, “no com la proposta unilateral que va fer el Govern de DA,” sinó “amb un equip pluridisciplinari”. El candidat va afegir que “s’ha d’acabar de concretar el codi de procediment civil”. Els advocats van proposar “crear un ens de mediació que vagi més enllà de l’arbitratge per resoldre qüestions socials” i van reclamar “més mitjans” per fer “els processos judicials i les sentències més àgils”.