SDP qualifica de “vergonyós” el nombre de treballadors públics

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 19 de Febrer de 2015

Tal com diu el seu lema de campanya, ahir els candidats d’SDP a la territorial d’Andorra la Vella van parlar clar durant la reunió pública que van fer a la Casa Quim de Dolsa de Santa Coloma. Especialment el número dos de la llista parroquial, Àngel Dalmau, que ja d’entrada va avisar que “vull dir les coses pel seu nom”.

El primer punt de la seva intervenció el va dedicar a “la corrupció política” i li va servir per criticar les polítiques “d’amiguisme i favoritismes” que segons ell s’han aplicat fins ara i que han portat a un excés de funcionaris a l’administració. “No han sentit mai algun polític dient: ‘si em votes et ficaré al Govern’?”, va preguntar a la vintena d’assistents que hi havia a la sala, per continuar amb un “aquesta situació s’ha d’acabar”.

I és que segons Dalmau és “vergonyós” el nombre de funcionaris que hi ha actualment, i “escandalós” el que costa “la nòmina del Govern”. El candidat va deixar clar que “ja n’hi ha prou d’amiguismes i favoritismes”, i va indicar que el Govern “ha de ser una eina al nostre servei, eficaç, rigorosa i eficient”.

Tampoc no es va mossegar la llengua a l’hora de parlar dels candidats de DA, Jordi Cinca i Rosa Ferrer, de qui en va dir que si guanyen “ni l’un ni l’altre no seran consellers. Els faran ministres”. D’altra banda, el número u de la territorial, Delfí Roca, va defensar el paper del teixit associatiu i es va mostrar molest amb les “etiquetes” que se li posen al poble de “lloc de pas o zona industrial”.

De fet, va indicar que la “singularitat és un plus” per ajudar en la reactivació econòmica, i considera Santa Coloma un lloc idoni per fer fires i mercats de manera regular. L’últim a intervenir va ser el número tres a la llista nacional, Joan-Marc Miralles, que responent a preguntes dels assistents va exposar les prioritats de la formació en el terreny comercial.

Es vol potenciar el consum intern, així com el petit comerç, i va assegurar que “el més important és ajudar les zones més deprimides, ja que amb un sol pol d’atracció no és suficient”.

També van defensar que no volen “acabar amb els comuns”, sinó delimitar correctament les competències per evitar duplicitats.